V dňoch 23.5.-25.5.2014 bola Basketbalová akadémia mládeže organizárorom M-SR mladších žiačok. Po niekoľkých týždňoch prípravy sme v telocvični na ZŠ Komenského ulici v Poprade privítali šesť najúspešnejších družstiev z jednotlivých hracích oblastí Slovenska. Stovku hráčok, trénerov a samozrejme desiatky fanúšikov a povzbudzujúcich rodičov. Trojdňový náročný kolotoč 15 stretnutí prebehol podľa plánovaného rozpisu, bez väčších zranení a problémov.

 

„Som veľmi rada, že organizáciu tejto akcie sme zvládli na výbornú.

Vyjadrená spokojnosť účastníkov s celkovým priebehom turnaja a množstvo poďakovaní hovoria za všetko. Napínavý posledný zápas turnaja bol perfektným vyvrcholením majstrovstiev a určite nadchol všetkých divákov. Verím, že víťazným družstvám, ako aj oceneným hráčkam sa rátalo, že medaily a ceny im odovzdala súčasná úspešná reprezentantka Slovenska Katarína Tetemondová spolu s basketbalovou legendou Andreou Kuklovou. Obidve sú odchovankyne popradského basketbalu.“ vyjadrila pochvalu organizačnému výboru trénerka nášho družstva Danka Mlynarovičová.

 

O konečnom poradí na M-SR rozhodlo až víťazstvo nášho tímu nad súperkami z Ružomberka. Danka Mlynarovičová: „Mali sme za sebou tvrdú a náročnú prípravu a tak sme do záverečného turnaja vstupovali s vyššími ambíciami. Aj tretie miesto je však veľmi pekným úspechom. Všetky tímy boli výborne pripravené, namotivované a hrali pekný a rýchly basketbal.  Naše dievčatá však bojovali nie len samy so sebou, ale aj za tie spoluhráčky, ktoré nám chýbali. Je mi veľmi ľúto, že Aďka Mindoková ostala po prvom dni šampionátu v nemocnici a do ďalších bojov už nezasiahla. Jej spoluhráčky však bojovali aj za ňu. Nasadenie a doslova vydretý posledný zápas proti družstvu z Ružomberka im zobral množstvo síl. Bronzová medaila však určite zahojila všetky bolesti a potlačila vyčerpanie a únavu. Je  to odmena za ich celoročné snaženie, za ich poctivú prácu, ktorú si odviedli. Je to pre nich aj pre BAMP veľký úspech! Gratulujem im a verím, že podobný výsledok v svojej basketbalovej kariére ešte dosiahnu.

 

 

Konečné poradie M-SR: 1. Young Angles 2001 Košice

2. BK ŠKP 08 Banská Bystrica

3. BAM Poprad

4. MBK Ružomberok

5. BK SOKOL Myjava

6. BO KLOKANI Ivanka pri Dunaji.

 

ALL STARS A: Ema Rodáková (BAM Poprad), Lucia Žilinská (BK ŠKP 08 B. Bystrica), Alexandra Ciuttiová (BK SOKOL Myjava), Alžbeta Žerembáková (MBK Ružomberok), Sofia Virazstová (YA 2001 Košice)

 

ALL STARS B: Natália Uramová (MBK Ružomberok), Zuzana Zahornacká (YA 2001 Košice), Justína Tvrdá ( BO KLOKANI Ivánka pri Dunaji), Viktória Ďuráčiková (BAM Poprad), Tereza Podhradská ( BK ŠKP 08 B. Bystrica)

 

Najlepšia strelkyňa turnaja: Alexandra Ciuttiová (BK SOKOL Myjava)

Najužitočnejšia hráčka turnaja: Lucia Žilinská (BK ŠKP 08 B. Bystrica)

Najúspešnejší tréner turnaja: Vladimír Karnay (YA 2001 Košice).

 

Webstránka podujatia: http://bamp.sk/msr/